Conflictes entre veïns de Ribes a la TV3

Comunicació
El programa “En directe” mostra el sistema de mediació social de l’Ajuntament.

El programa En directe de TV·3 va tractar ahir de la mediació veïnal a Ribes en motiu de les jornades sobre mediació que hi va haver a Solers. Hi va sortir Javier Wilheim, que és el mediador de l’Ajuntament. Explicava en què consisteix la seva feina i, a tall d’exemple, provava de posar pau en un conflicte veïnal. Una parella d’ancians explicaven que havien tingut al·lèrgies i asma a Barcelona i que havien vingut a Ribes per l’aire pur. Ara, però, se sentien molestos pel fum de tabac que els arribava d’una veïna. Els ancians fins i tot havien instal·lat un ventilador al celobert perquè el fum no els arribés. Van exposar les seves queixes davant el mediador i el periodista del programa. La veïna no va voler sortir. També van intervenir-hi policies locals que explicaven que la mediació els estalviava feina.