Les prioritats dels nostres polítics al butlletí municipal

política
Els escrits del PP i CiU a l’Ajuntament Informa no parlen del poble.

Com és habitual, L’Ajuntament Informa inclou un espai per a cada partit polític amb representació. El PSC, UM9 i ICV parlen del poble. El PP i CiU parlen d’altres coses.

El PSC explica les prioritats del govern municipal, a saber: promoció econòmica, millora quantitativa i qualitativa dels serveis i plena integració a l’entorn metropolità de Barcelona. Els socialistes també reflexionen sobre l’excel·lent “greixat” de “la màquina” de l’Ajuntament i inviten a reflexionar sobre el futur. Per la seva banda, UM9 reivindica la participació en l’elaboració dels pressupostos, ho contraposa a la manera com s’ha portat aquesta qüestió a Ribes i denuncia el desequilibri del pressupost que, segons aquest grup, afavoreix Roquetes en detriment de Ribes en una situació de confusió pel que fa a la vertebració territorial. En una línia similar, ICV-EUA també mostra el seu desacord el govern. La coalició ecologista lamenta la poca participació, constata la necessitat de vetllar pel creixement del poble i denuncia el caràcter conservador del pressupost municipal, que considera que no respon a les necessitats reals dels veïns i només pensa en nous projectes oblidant els vells problemes.

En contrast amb aquestes visions centrades en la realitat local, el PP parla de la idea d’Espanya i manifesta la necessitat d'”arrimar el hombro”. CiU tampoc parla del poble: en el seu espai qüestiona el tripartit que governa la Generalitat i recorda que si van guanyar les eleccions autonòmiques “per alguna cosa serà”.