Carnestoltes

Cultura
Els actes s’estenen de dijous gras al dimecres de cendra.

Les festes de Carnaval arriben al poble. Dijous gras, com és costum, qui pugui s’escaparà a la muntanya per fer la berenada. Potser algun despistat tirarà merenga. Divendres a la tarda arribarà el carnestoltes del Ger, que recorrerà els carrers del poble. A la nit hi haurà la xatonada popular dels Xulius, a la seu social de l’entitat. Al Ger faran el sopar de carnaval. Dissabte a la tarda se celebrarà el carnaval infantil dels Xulius: començarà amb una comparsa de disfresses que sortirà de la plaça Marcer i s’acabarà amb un espectacle d’animació a la mateixa plaça. Dissabte a la nit serà el moment de les comparses de disfresses i la rua de carrosses pels carrers del poble. A continuació hi haurà dos balls de disfresses organitzats pel Ger i pels Xulius respectivament. Diumenge a la tarda tindrà lloc el carnaval infantil del Ger, amb una rua pel carrer i un espectacle infantil a la Nau de l’entitat. Dimarts al vespre hi haurà les comparses, també organitzades pel Ger. Dimecres, en un acte que també organitza l’entitat del carrer del Pi, tindrà lloc l’enterro de la sardina. El mateix dimecres a l’església parroquial es faran les celebracions litúrgiques pròpies del dia, que inclouen la imposició de la cendra. Serà el començament de la quaresma.