Mor l’industrial Joan Giralt i Mestre

Societat
Va fundar l’empresa de manufactures plàstiques Giravi, un dels principals agents econòmics del poble.

Ha mort l’industrial Joan Giralt i Mestre amb 79 anys d’edat. L’enterrament està anunciat per demà a les 16 h. Giralt va estudiar mecànica als salesians de Sarrià i als anys 40 va començar a treballar amb baquelita al taller de casa seva. L’any 1946 va fundar l’empresa Giravi, dedicada a les manufactures plàstiques. La factoria va esdevenir pionera a Europa en el seu ram i durant dècades va ser un important revulsiu econòmic per a moltes famílies del poble. Avui dia la societat és dirigida pel seu fill i continua essent un dels agents econòmics més importants del municipi: dóna feina a centenars de persones de Ribes i les rodalies. A banda de la seva activitat com a industrial, en Panxo (motiu que fa referència a l’origen americano de la família) va participar en la vida social ribetana i durant un temps va ser regidor. Podeu llegir una documentada semblança de Joan Giralt i de la seva dona en aquest article que el seu gendre Josep-Lluís Palacios va escriure l’any passat per a El Punt.