Escorrialles festives

Cultura
Una apagada de llum amenitza les últimes hores de la festa major.

Música al Ger, música a Sant Pau i música al Pavelló. Junt amb la trobada de bestiari infantil que van organitzar els Xulius diumenge al matí, aquestes han estat les escorrialles de la festa major d’hivern del 2004. El Ger va comptar dissabte amb la presència del grup Gadegang mentre als Xulius feien teatre en anglès. Diumenge el dia va començar amb la trobada de bestiari infantil que també organitzen els Xulius. L’acte va reunir una notable concurrència, tant de xics amb gegants i cabeçuts de tota mena com de pares i familiars, ben equipats amb màquines de retratar. Després d’una lleugera cercavila, la plaça Marcer va acollir la ballada final i l’esclat d’una traca dolça que va omplir tots els parterres de caramels. A la tarda, a Sant Pau, els Xulius van organitzar l’encant de Coques. En un ambient força gèlid i humid, prop d’un centenar de persones van gaudir de l’actuació del grup de música tradicional Punt de Malura. Un xic més tard, el pavelló s’omplia en la mostra de balls de saló, que va comptar amb una petita actuació bastonera com a complement. Les grans figures del món dels balls de saló van poder-se lluir davant del públic ribetà.

Amb aquests actes la festa va arribar al final. No hi va faltar una encantadora apagada de llum, el dissabte al voltant de les 19 h, que va deixar cases i carrers a les fosques durant deu minuts. Tothom va córrer a buscar espelmes, llums de gas i llinternes. Més d’un es va picar la llengua comprovant si la pila de petaca estava carregada. Quan tot estava a punt per a una romàntica vetllada, l’electre va tornar. Potser per recordar-nos que les comoditats a Ribes són tan precàries com recents o que avui és la Candelera, patrona dels lampistes i festa prou celebrada a la nostra comunitat. Demà és Sant Blai, temps de primícies.