L’Ajuntament explica malament el ball de bastons

Cultura
L’Àrea d’Alcaldia reparteix un dossier sobre el ball ple d’inexactituds.

L’Ajuntament ha repartit un dossier sobre el ball de bastons entre els nens de dues escoles del poble. El material pretén descriure la fenomenologia del ball a Ribes però no té cap connexió amb la realitat. Així, segons el dossier, les danses que es ballen són la primera, la segona, el corrandillo, la pavana i la boja, és a dir, les que es ballen a Vilanova o a Sitges. Així mateix el dibuix del bastó diu que la cinta és vermella i blava quan en realitat és vermella o blava. La descripció de la indumentària tampoc no es correspon a la del nostre poble. Sembla que per elaborar el dossier no s’ha consultat cap dels materials editats en els últims anys sobre el ball: ni el web de la festa major, ni el web de la Colla Gran, ni el llibre, ni el DVD, ni el programa de mà repartit l’any passat.