Record dels Tres Tombs

Cultura
La festa dels animals s’havia celebrat també al nostre poble.

Dissabte se celebra la festivitat de Sant Antoni Abat. El sant eremita és el patró de Vilanova, que viu la festa major d’hivern. L’acte central són els Tres Tombs. Multitud de carros i bèsties desfilaran per la rambla en una celebració espectacular que ha esdevingut un emblema per a tots els vilanovins. Ribes també celebrava els Tres Tombs. Els carros eren beneïts prop de l’església i circulaven per la plaça Marcer. El costum va perdurar fins als anys 50. En 1998, essent alcalde Xavier Garriga i regidor de Cultura Ramon Moragues, el nostre poble va acollir una trobada de totes les agrupacions de Catalunya que celebren els Tres Tombs. Va ser un acte espectacular del qual es conserva molt bon record. Les pedres cantoneres d’algunes cases, posades per evitar els carros, són mut testimoni dels irrenunciables orígens rurals de la nostra comunitat.