Carrers guarnits altra vegada

Cultura
Ja han penjat els ornaments nadalencs.

Nadal, màgica paraula que evoca records dels nostres ancestres. Abans, les falles de teia il·luminaven els foscos i gèlids camins quan la gent anava a missa del gall. Ara no cal. Des de l’any 1987 el poble compta amb unes esplèndides lluminàries. Les primeres van ser pagades per comerciants i entitats del poble. Quinze mil pessetes costava cada galindaina. A l’Ajuntament van estar tan contents amb la compra que les van tenir penjades des d’abans de Nadal fins passat Carnestoltes. Feia goig veure la rua de disfresses irreverents sota aquella claror nadalenca mentre uns altaveus bramaven una i altra vegada el bolero “Devórame otra vez”. En els últims anys les lluminàries s’han ampliat: han canviat les bombetes per mànegues lluminoses que tant serveixen per engalanar un fanal com un platan acabat de podar a la carretera de Sitges. Algú de tant en tant ens recorda el sentit del Nadal. Els carrers conviden a comprar, a comprar a Ribes, una necessitat peremptòria, la més peremptòria de les necessitats d’aquest poble a tenor del que es predica ací i allà.