El Pacte i Ribes

Opinió
Reflexió humorística del sr. Forat del Pany sobre el pacte i Ribes.

A Catalunya sembla que bufen aires nous. Un pacte d’esquerres obrirà les portes del Govern a socialistes, republicans i ecosocialistes (ecocomunistes en diu l’Anson). I a Ribes? A Ribes el trio calavera (com els anomena el Fernández Díaz) està una mica dividit: els socialistes al Govern, ERC incorporada a UM9 i ICV per lliure. El que és segur és que en Blanco ja no podrà refugiar-se en la famosa frase “nois, això és la Generalitat qui ho ha decidit”.

Caldrà veure davant de qui protestarà la ciutadania quan treguin les urgències del CAP o quan les escoles no estiguin fetes el dia que toca, o quan s’aprovin plans urbanístics excessius…

Si s’ha d’anar a raure als representants polítics de la Generalitat, per qui caldrà optar perquè no s’enfadin els de Barcelona ni els de Ribes? Per ERC? S’emprenyaria en Blanco. Pel PSC? S’emprenyaria la Farràs. Per ICV? S’emprenyarien tots menys el regidor dels 600 vots ben repartits.

També es podria anar a veure l’oposició (CiU), però després de 23 anys al Govern no estaran per gaires romanços i res fa pensar que el nom de Ribes els porti records agradables.

Sort que ens quedarà el PP, que mana. A Madrid, però mana. Això sí: farà falta cintura, per no dir una altra cosa.

Josep Maria Forat del Pany i Grinyola