Les campanes molesten una veïna

Societat
Compra un pis prop de l’església i protesta per les campanes.

Una veïna de l’avinguda Onze de Setembre, a tocar de l’església, està molesta pel soroll de les campanes. De fet, ja fa dies que té penjada una petita pancarta de protesta. La Vanguardia de dijous passat publicava una carta sobre la mateixa qüestió. La signant afirmava que s’havia comprat un pis prop de l’església i que trobava excessiu el nombre de campanades diàries. Com a la majoria de pobles, les campanes de Ribes marquen les hores i els quarts. Aquesta circumstància ha vingut de nou a la signant de la carta, que fins i tot s’ha entretingut a comptar el nombre de campanades que sent.

L’existència de campanes a Ribes es remunta, com a mínim, a mil anys enrere. La primitiva capella del castell tenia un campanar d’espadanya en el qual és de suposar que hi brandava alguna campana. La presència d’aquest so no és, doncs, cap novetat per als ribetans. D’altra banda, la ració de campanades que denuncia la interessada és la meitat de les que senten les persones que viuen entre l’església i l’ajuntament, ja que el campanar municipal fa els mateixos tocs horaris que el de l’església. Fins a l’actualitat, poques queixes hi havia hagut per uns harmònics que formen part de la banda sonora del poble. A les localitats veïnes el nombre de campanades que acompanyen els veïns és similar al de Ribes, amb l’afegit que a Vilanova i Vilafranca també sona el carrilló d’una coneguda entitat d’estalvi.