Protesten per l’estat del pont de l’escola nova

Opinió
Carta del president de l’AMPA de l’escola “Riera de Ribes”.

Carles Pujol exposa la seva preocupació per l’estat de les obres del pont nou sobre la riera i la repercussió que aquesta situació pot tenir sobre la dinàmica educativa al poble.

Fent un volt pel Passeig de Circumval·lació, a l’alçada del que serà el pont nou sobre la riera, es pot constatar que hom ha desmuntat un dels dos pilars que ha de subjectar les bigues de l’esmentat pont. Han tallat el pilar arran de terra, l’han llençat a uns quants metres i l’han esmicolat, deixant a la vista el seu esquelet metàl·lic entortolligat.

En teoria i segons paraules escrites de l’alcalde, el pont hauria d’estar enllestit abans de finals d’octubre. La finalització del pont és fonamental per al bon desenvolupament de les obres de la nova escola, ja que, sense aquest accés, la construcció de l’estructura del nou edifici queda totalment condicionada. L’empresa constructora ja ha manifestat a la comunitat educativa que, sense la urbanització definitiva del pont i del carrer adjacent, les obres s’hauran de paralitzar.

El calendari d’execució de l’obra de l’escola nova és molt ajustat. Cal que es compleixi inexcusablement per mirar de solucionar el greu problema de massificació que pateixen alguns nivells educatius del nostre poble, sobretot d’Educació Infantil, on gairebé tots els grups-classe estan ja al límit o superen la ratio legal aprovada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’entrada en funcionament del nou edifici permetrà ubicar provisionalment al vell Can Puig, avui ocupat per l’escola Riera de Ribes, una quarta escola que ja està contemplada en el mapa escolar del nostre poble.

Però el pont, que estava inicialment previst acabar a la tardor de l’any passat, que ens han dit fa poc que estaria a finals d’aquest octubre, no sabem per què ara es desmunta ni quan s’acabarà. Evidentment que la seguretat és primordial: si el pilar no estava ben assentat o ben forjat, s’ha de refer i és el que cal. Cap discussió. Però fa una mica de vergonya que, en aquest poble, en aquest país, es treballi tan malament tantes vegades i amb tanta improvisació i manca de planificació i previsió. I encara fa més vergonya que una cosa tan seriosa com l’escolarització dels més menuts es vegi afectada per la imperícia i la imprevisió de gent sense una noció clara de la responsabilitat social.

Carles Pujol