El wireless cobreix la comarca

Comunicació
Els nodes del pic de l’Àliga i de Vilanova s’afegeixen al del Montgròs. Actualment hi ha cobertura a Ribes, Roquetes, Sitges, Vilanova i Canyelles.

Quasi tot el Garraf té cobertura wireless des del dia 2 de setembre. L’habilitació d’un node al pic de l’Àliga que s’afegeix al del Montgròs ha completat la cobertura íntegra dels nuclis urbans de Ribes, les Roquetes, Sitges, Vilanova i Canyelles i la major part dels seus termes municipals. Les xarxes d’ordinadors sense fils van arribar a la comarca al març amb la instal·lació de dues antenes al Montgròs en el marc del projecte Ribes Wireless. L’experiència, pionera a Catalunya pel que fa a operativitat i bon funcionament, ja ha fet proves per vincular-se a La Connexió, que permetrà connectar el Montgròs amb Montserrat, Collserola i el Montseny amb l’objectiu de cobrir tot Catalunya. El wireless treballa amb una freqüència d’emissió oberta legalment a comunicacions d’ordinadors sense fils. Hi ha projectes de xarxes ciutadanes wireless a tot el món. Solen tenir un caràcter participatiu i, en general, utilitzen programari i sistemes operatius de codi lliure. A banda de complementar Internet, a la llarga poden ser-ne una alternativa. Les xarxes ciutadanes wireless solen tenir un àmbit geogràfic limitat, però multipliquen les seves possibilitats connectant-se les unes amb les altres. L’experiència ribetana ha estat objecte d’un reportatge al Bitsel·lània de La Malla, el programa de tecnologies de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i d’articles a El Punt i al Diari de Vilanova.