Ribetans en una torre de set

Cultura
L’aportació de Ribes a la Jove de Sitges és rellevant.

La Colla Jove de Castellers de Sitges va assolir, ahir al cap de la Vila, un dels seus sostres en carregar per tercera vegada la torre de set. La construcció, que va cedir a la sortida de l’aixecadora, era l’objectiu de la colla per la diada de Sant Bartomeu junt amb el quatre de vuit. La caiguda, en primera ronda, del quatre de set amb l’agulla, completat en torn de repetició, va condicionar l’intent de quatre de vuit desmuntat amb terços col·locats abans de sonar gralles. L’actuació de la Colla Jove de Castellers de Sitges va finalitzar amb un quatre de set i un pilar de cinc. Cal fer ressenya de la nombrosa presencia en aquesta colla de castellers ribetans, tant en el pom de dalt, com en posicions de tronc i pinya. La constant presencia de ribetans en els deu anys de la colla sitgetana ha esdevingut element clau de la seva trajectòria. La sinergia del fet casteller i Ribes prové de les actuacions per Festa Major des de 1949 i l’existència dels Castellers de Ribes en el període 1981-84.

Tore