Vistes d’una església a mig fer

Cultura
Una exposició de fotografies continua la commemoració del centenari de la primera pedra de l’església.

La sala d’actes de la biblioteca Manuel de Pedrolo acull des del dia 8 una exposició de fotografies sobre l’església nova coincidint amb el centenari de la col·locació de la primera pedra. La mostra inclou retratos de les obres de construcció; concretament s’hi mostra la festa de col·locació de la primera pedra, el cos de l’església construït fins a l’alçada dels finestrals i de les voltes, els campanars a mig fer i l’antiga terminació dels campanars amb un enrajolat similar al de la cúpula, que posteriorment va ser eliminada. La “vox populi” afirma que la substitució d’aquestes rajoles va venir motivada perquè l’amo de can Coll, que va costejar el temple, s’enlluernava quan contemplava la seva obra. L’exposició també mostra retratos dels altars i dels ornaments que hi havia a l’església nova fins a l’expoli del 1936. Així mateix, s’hi pot contemplar una foto amb la sanefa del paviment primigeni, un plànol que en mostra la distribució i una fotografia de les campanes noves amb la consignació de la notació musical.