Quin futur ens espera?

Opinió
Si continuem com ara, com serà el nostre poble? I la nostra comarca?

Si continuem com ara, com serà el nostre poble? I la nostra comarca? Aquesta és la pregunta de l’enquesta per als pròxims dies. Podeu trobar alguns elements de judici a la secció temàtica Viatge al futur del Garraf, que recull informacions relacionades amb l’evolució del territori, procedents principalment de El Cancell. També podeu fer una repassada a aquesta selecció d’enllaços provisional, que anirem completant i que recull documents i notícies que tenen relació amb el futur del Garraf i d’altres zones amb problemàtiques similars.

La preocupació pel futur, pel creixement, està quallant en l’opinió pública. En poblacions com Sitges ha estat el principal cavall de batalla electoral fins al punt que un partit originat en les plataformes contra el creixement (Acció per Sitges) ha esdevingut la segona força política i ha esborrat CiU del mapa. A Vilanova també se n’ha parlat i molt. Al nostre poble el debat ha estat emmascarat per una qüestió purament administrativa que preocupa molt els polítics però molt menys els ciutadans, que és el debat Ribes-Roquetes.

El tema no és clar; un exemple: hi ha qui apunta que si no creixem no tindrem prou habitatges, però la realitat és que creixem i en continuen faltant. És temps de paradoxes.

Per al futur us plantegem tres possibilitats: “La caseta i l’hortet”, “La ciutat dormitori” i “El suburbi”. La primera és una situació idíl·lica, de tranquil·litat, de contacte amb la natura, de “qualitat de vida”. La segona és la tendència a ser un barri funcional de la metròpoli destinat a la residència, sense iniciativa econòmica, social ni cultural. La tercera és la possibilitat que després del creixement arribi el col·lapse provocat per la incapacitat d’atendre la necessitat de serveis d’una comarca tan inflada: per exemple, que les escoles públiques siguin incapaces d’acollir dignament tota la mainada.

La pregunta és cap on anem de seguir com ara, no pas cap on volem anar. Voteu a consciència: que l’esperança no us traeixi.