El folklore comarcal llueix a Puigmoltó

Cultura
El llogaret va viure ahir una cercavila esplèndida, amb mostres de folklore d’arreu de la comarca.

Balls folklòrics de tota la comarca van animar, ahir a la tarda, els carrers de Puigmoltó. El ball de bastons de Vilanova; els cercolets i una colla de timbalers de Sitges; dos dracs de Canyelles; els gegants Nisos, el ball de les gitanes i els diables de Ribes, van fer dues passades al llarg de l’entranyable poble-carrer: la primera de baix cap dalt i la segona de dalt cap baix. A continuació, el ball de diables de Ribes va recitar els seus versos, alguns dels quals tractaven qüestions de Puigmoltó. Així, un vers s’exclamava de la passivitat d’alguns veïns nous que no viuen la festa amb gaire intensitat. Un altre carregava amb duresa contra el regidor de cultura, que viu a Puigmoltó. En acabat dels versos va tenir lloc una cursa popular. A la nit hi va haver el castell de focs i el ball. Per avui hi havia prevista la matinal a càrrec dels grallers, l’ofici a la capella de Sant Jaume del Carç i aquesta tarda la represa del campionat de truc.

El ball de cercolets de Sitges a la cercavila de Puigmoltó. Vegeu la seqüència completa.