L’autopista s’oblida de Ribes

Cultura
El fullet d’activitats culturals que es reparteix als túnels no porta cap activitat del nostre poble.

Totes les persones que arriben a la comarca pels túnels del Garraf poden recollir al peatge un fullet amb el títol “Autopista Pau Casals. Activitats locals. Tercer trimestre 2003”. No hi ha ni rastre de les activitats que es fan a Ribes. El fullet recull els esdeveniments següents: les exposicions d’estiu de Sitges, el FIMPT, la festa major del Vendrell, una trobada de gegants a Cubelles, les nits ibèriques i cantades d’havaneres a Calafell, la festa major de Vilanova, la festa major de Cubelles i el seu “castell de focs d’artifici”, la festa major de Sitges, la fira Galàctica, la diada de l’Onze de Setembre i els concerts a l’auditori Pau Casals del Vendrell, la festa de la verema de Sitges, la triatló de Vilanova i la diada sense cotxes de Calafell. Si el fullet reflectís els actes més mediàtics, el bandejament de Ribes s’entendria. Ara bé, quan el fullet recull activitats menors , algunes de les quals d’arrelament més que discutible, no té sentit que no hi figuri el XIV cicle Música al Castell, la festa major de Puigmoltó, els actes que el Ger munta per l’Onze de Setembre i la festa de Sant Miquel dels Xulius, que se celebra des de l’any de la picor. El Cancell desconeix si l’oblit és atribuïble a l’autopista mateix o a alguna institució ribetana amb la responsabilitat d’enviar aquesta informació.