Puigmoltó recorda la seva escola

Cultura
El programa de la festa major de Puigmoltó inclou un escrit històric sobre l’escola pública unitària.

L’escola pública unitària de Puigmoltó, tancada ara fa 20 anys, protagonitza enguany el programa de la festa major d’aquest llogaret. Un escrit de l’estudiós Froilán Franco, que va ser l’últim mestre titular d’aquella petita institució educativa, repassa el Decret que la va crear, signat pel president de la república Niceto Alcalá Zamora l’any 1931. També hi ha la transcripció de l’acta municipal de supressió de l’escola a causa del creixement vegetatiu negatiu que en aquell moment tenia Puigmoltó. Froilán Franco, a banda de mestre de Puigmoltó, va exercir la docència a Ribes i a Sitges. En aquesta última població, el van condecorar amb la ploma d’or de les lletres sitgetanes l’any 1995. Com a estudiós, Franco ha aprofundit en la història de les institucions educatives de la comarca. Un dels centres que ha estudiat recentment és l’IES Joan Ramon Benaprès, que enguany celebra el 25è aniversari i que va acollir els batxillers de Ribes fins a la creació de l’IES Can Puig.