Jove i Bordegassos a la plaça de la Vila

Cultura
Es preveu que reprengui la tradicional rivalitat entre les dues formacions.

La plaça de la Vila acollirà demà a migdia l’actuació castellera de Sant Pere 2003. Si bé no hi actuaran els castellers de Vilafranca -que van convertir el nostre poble en plaça de Nou-, es veuran les cares la Jove de Sitges i els Bordegassos de Vilanova. Ambdues formacions comparteixen la presència de ribetans en les seves files. Si bé n’hi ha més a la Joves, els que hi ha als Bordegassos, en general, fa molt de temps que hi són. Com que la Joves va fregar els castells de vuit en la temporada passada i els Bordegassos tenen certes dificultats per al manteniment del repertori de castells d’aquest nivell, es preveu una represa de la tradicional rivalitat entre les dues formacions. L’actuació, doncs, pot ser vibrant. La tradició castellera a Ribes no és una moda passatgera, com es pot comprovar en la documentada separata que van elaborar, fa un parell d’anys, els castellers Pere Coll, Gerard Coll i Salvador Miret “Tore”.