La nit del pixum

Societat
La revetlla multitudinària deixa els carrers fets un fàstic.

La plaça Marcer és el centre neuràlgic de la festa major de Sant Pere. S’hi fan carretades d’activitats, incloent-hi la revetlla de la vigília. La revetlla d’abans-d’ahir va ser multitudinària. La plaça i els carrers del voltant eren un formiguer. En general els veïns de la plaça accepten amb tolerància la festa. Al cap i a la fi, veure el ball des del balcó és tot un privilegi. El problema comença quan es tensen les bufetes. Les dues letrines que l’Ajuntament instal·la per a l’ocasió resulten insuficients i tots els racons són bons per fer un riuet. El resultat és que els voltants de la plaça fan una pudor de pixum insuportable. De fet, durant la batucada que ajudava empalmar el ball de revetlla amb la matinal, l’espectacle era patètic: els que volien disfrutar del toc de timbals i, alhora, reposar de la gran gresca, corrien el perill de quedar colgats entre llaunes, gots, bosses i tota mena de porqueries. Tan bon punt va arrencar la matinal van començar a treballar les màquines netejadores.