La salutació del programa del Ger sorprèn

Societat
Festa i compromís rubriquen, amb especial gràcia, el programa del Ger.

Desitjar una bona festa i fer-ho amb gràcia és compatible amb la professió d’un ideari, com correspon a una entitat cultural compromesa amb la comunitat. La salutació del programa de la festa major d’estiu 2003 del Ger n’és un bon exemple, fins a l’extrem que constitueix un dels més suggerents convits festius que s’han escrit en els últims anys. L’entitat cel carrer del Pi ha passat de l’exabrupte polític que protagonitzava la salutació del programa de la festa major d’estiu de 1999 a una sorprenent mostra de lucidesa festiva, no exempta de crítica i reflexió, escaient a l’ambient de festa major i escaient al moment que viu l’entorn de l’entitat a causa de la derrota electoral d’UM9. Deixant de banda tòpics sobre l’especulació urbanística i la propietat privada -que qualifiquen de “passatgera”-, la salutació recull un missatge essencialment festiu i alhora compromès. Qualsevol persona amb un mínim coneixement de la realitat ribetana sap que la política és irrenunciable per a l’entorn del Ger: la salutació del programa sembla revelar que és l’hora de buscar nous discursos, compatibles amb els referents habituals d’aquest col·lectiu.