És festa

Cultura
L’esclat dels balls populars omple el carrer.

Amb el repic i la traca començaran aquest migdia els moments culminants de la festa major. Actes culturals i lúdics han anat preparant el camí per a l’esclat del folklore. Després de la traca, sortiran els balls populars infantils en la primera cercavila. En acabat de dinar, la Colla Gran del ball de bastons anirà per les masies. Al captard, a l’avinguda Onze de Setembre, arrencarà la gran cercavila de la vigília que s’acabarà a la plaça Marcer amb la ballada conjunta de balls de bastons. Formaran el seguici els balls següents: diables, drac, diables mitjans, drac petit, dues colles més de diables, gegants -que enguany celebren cinquanta anys-, cintes, cercolets, bastons, dues colles de pastorets -una de les quals s’estrena- , dues colles de bastons, cascavells, dues colles de panderos, gitanes del penedès, quatre colles més de bastons, panderetes, gitanes del penedès, bastons i cabeçuts. Al vespre, a les onze, petarà el castell de focs i, a continuació, hi haurà la cercavila nocturna i el ball de revetlla. Demà, de bon matí, sortirà la matinal, hi haurà l’esmorzar, l’anada a ofici, l’ofici, la tornada d’ofici i l’exhibició. A les vuit del vespre, a la plaça hi haurà el concert i a la nit el ball.