Èxit en la presentació de la separata

Cultura
Força gent assisteix al primer acte de la pròxima festa major.

Una gernació es va congregar divendres passat a la biblioteca en l’acte de presentació de la separata del programa de la festa major de Sant Pere, obra d’Ester Callao i Mestre. En l’acte van intervenir el folklorista sitgetà Miqui Marçal i el vilanoví Orriols. En acabat els gegants van oferir una ballada a la concurrència. La separata és un detallat estudi que tracta dels cinquanta anys de gegants a Ribes. S’hi narren detalls de l’adquisició de les dues figures i de les transformacions que han sofert al llarg dels anys, amb abundoses referències documentals. És un treball rigorós i brillant, que contextualitza adequadament els fets i aporta llum sobre aquestes dues peces del nostre folklore. Ester Callao ha investigat altres punts d’interès local; així, fa un parell de mesos va intervenir en una xerrada sobre els cinquanta anys de biblioteca pública a Ribes coincidint amb una exposició sobre el mateix tema.