Constitueixen l’Ajuntament

política
El Ple de constitució serà dissabte a les 18 h a l’Ajuntament.

La Corporació Municipal per als pròxims quatre anys es constituirà dissabte a les 18 h a l’Ajuntament de Ribes. Hi assistiran els 21 regidors electes. Presidirà l’acte una mesa d’edat; els regidors juraran el càrrec i es passarà a escollir l’alcalde que, amb tota seguretat, serà Josep Antoni Blanco.

El cap de llista del PSC ja ha estat alcalde entre 1999 i 2003. També ho va ser entre 1991 i 1995. L’acompanyarà Daniel Arqués, un empresari que viu a Puigmoltó i que ha exercit de regidor de Cultura entre 1994 i 1995 i 1999 i 2003. La tercera de la llista socialista és Abigail Garrido, indepedent i mestra de primària a les Roquetes, fins a l’actualitat regidora d’urbanisme. Manuel Palomino, maquinista de Renfe, serà el quart regidor; fins a les eleccions, Palomino era responsable de Governació i Descentralització i el principal impulsor polític de l’EMD junt amb l’alcalde. Marta Marfany, fins a l’actualitat regidora de Pacte Cívic i responsable de mitjans de comunicació, és la cinquena regidora socialista. Manuel Ojeda, fins avui regidor de Personal, ocupa el sisè lloc. La resta de regidories del PSC són per a Remei Gómez, que ha fet de regidora d’Hisenda i Règim Intern; Joan Bau, que ha estat el regidor de Cultura de les Roquetes; Vinyet Carreras, que ha exercit de regidora de Benesar Social; Alejandro Suárez, que es va incorprar a l’Ajuntament fa un any i mig i ha estat regidor de Medi Ambient; Alberto Veyn Rodríguez, que es formador al CFO La Paperera i s’estrena com a regidor. L’última és Susana Alonso Ruiz, que també s’estrena.

Per UM9 entren Miquel Muç Vall, de 45 anys, que ha estat gerent d’Inform i regidor. S’incorpora Gemma Latorre, de 26 anys, consultora d’economia. Carme Farràs és la representant d’ERC dins d’UM9, llicenciada i dedicada a la docència, ocupa el tercer lloc. També entrarà per primer cop Josep Mata, de 45 anys, animador sociocultural, expresident del Ger i tècnic al Departament de Benestar Social. L’últim regidor d’UM9 és Joan Torrents, de 28 anys, que treballa en un gabinet d’arquitectura, ha estat un soci actiu del Ger i és regidor des de 1999. Pel Partit Popular entren Juan Andrés Bravo Jiménez i Martí-Francesc Virgili Mira, antic líder convergent de Vilanova. Per Convergència i Unió repeteix com a regidor Ramon Giménez i Berbel. Pel que fa a Iniciativa, entra Carlos Lizalde Cabasa.