Les corals triomfen

Cultura
L’església s’omple per a l’estrena operística.

La interpretació de Dido & Aeneas a l’església de Ribes va suposar un èxit sense precedents. Poca estona abans de començar la representació el públic s’amuntegava a l’entrada lateral de l’edifici, que es va omplir. En el moment d’accedir al recinte, l’organització lliurava un programa de mà amb la informació abundant i una traducció del llibret. La coral Bitxac de Ribes, el Amics del Cant de la Múnia i el cor Isiquione de Vilanova estaven situats al presbiteri, just davant de l’altar. Els músics eren a l’espai que habitualment ocupen els primers bancs. Davant de l’ambó de la dreta se situaven els solistes, que entraven i sortien a mesura que havien d’intervenir. Tot plegat feia goig i el públic s’ho va passar molt bé tal com es va poder comprovar en l’ovació final. L’òpera va ser dirigida per Pere Lluís Biosca. La directora de la coral Bitxac, Isabel Pla, i el mateix Biosca dirigien els cors. La representació comptava amb el suport dels ajuntaments de Ribes, Vilanova i la Múnia. També hi col·laboraven les parròquies d’aquestes tres localitats i Caixa Penedès. A la sortida, els assistents van poder passar per un la desfilada de modes que l’ACIR havia organitzat a la plaça de l’Església.