Tres ampes estan molestes amb Blanco

política
Els Costerets, Can Puig i La Riera de Ribes retreuen a l’alcalde unes manifestacions sobre la politització de les ampes.

Els presidents de les ampes de les escoles Els Costerets, La Riera de Ribes i l’institut Can Puig han tramès a El Cancell un article d’opinió en què critiquen obertament unes declaracions de Josep Antoni Blanco. Per enviar escrits a El Cancell es pot utilitzar la bústia que hi ha al peu de pàgina .

Tant a “El Punt” com a la web del PSC, hom pot trobar recollides unes declaracions de l’alcalde de Sant Pere de Ribes, Sr. Josep Antoni Blanco, fetes en el transcurs de l’acte de presentació oficial com a candidat del seu partit per a les properes eleccions municipals, en les que valora positivament la gestió en Ensenyament i acusa UM9 de “polititzar les escoles” (sic).

Després de quatre anys de relacions difícils i de patir constantment els despropòsits, la lentitud i la manca d’iniciativa i de presència del regidor de formació, les AMPA dels centres educatius públics signatàries d’aquest escrit considerem que és molt difícil valorar positivament la seva tasca. L’alcalde sap perfectament quina ha estat la nostra percepció de la gestió de la regidoria: no ha estat fluida ni productiva i, per tant, no l’aprovem.

Respecte a la politització de les escoles, ens fa l’efecte que les afirmacions del Sr. Blanco són molt més polititzadores (i desencertades) que la inexistent influència de cap formació política sobre la nostra independència i neutralitat. Una AMPA d’escola pública no pot, de cap manera, penjar-se cap altra etiqueta que no sigui la del propi centre, primer i la de l’ensenyament públic, després. Si us plau, Sr. Blanco, no ens confongui: com a usuaris dels serveis públics tenim drets, i encara en tenim més com a ciutadans. Per a nosaltres fer política serà reclamar i garantir el compliment i el respecte pels nostres drets. Per cap altra cosa no lluitarem ni farem política: no ens pertoca. Ens sembla poc respectuós llançar l’acusació, ni que sigui la sospita, que UM9 ens polititza. No entenem per què fa quatre anys que vol veure enemics on no n’hi ha.

Estem en plena campanya electoral. Cada agrupació política tractarà d’escombrar cap a casa seva, però les AMPA no es deixaran manipular per ningú. No acceptarem maquillatges ni distorsions de la realitat. Si cap polític vol parlar de les escoles, que sigui per proposar idees i inversions per a la defensa i millora d’aquests espais públics.

Josep Agustí, Carles Pujol i Salvador Ríos