Ja són a Montserrat

Cultura
Aquest matí l’Anada a Montserrat a peu ha assolit el seu objectiu sense novetat.

L’alegria, la gresca i el penjoll identificaven aquest matí els prop de 100 pelegrins ribetans de l’Anada a Montserrat a Peu, en el moment de la seva arribada al Santuari. Els més joves baixaven corrents des de Sant Miquel mentre el gruix del grup ho feia de manera més reposada. Un cop arribats a les places, uns es posaven directament a la cua del cambril, d’altres s’estimaven més fer cua al bar, aprofitant que ja n’han retirat les pedres de l’última rierada, i molts optaven per treure’s les sabates i tocar-se els dits dels peus. El suau aroma de formatge -i de mató- i el vol de les campanes s’afegia al bon ambient. Els de Cervera, que junt amb els de Ribes han mantingut durant 57 anys les mateixes dates per anar a Montserrat a Peu, també es tocaven els peus, en general més occidentals.