“El Punt” ja cobreix la resta del Penedès

Comunicació
La nova edició de “El Punt” refà els vincles mediàtics entre les tres comarques del Penedès

Des de fa una setmana “El Punt – Garraf” ha passat a ser “El Punt – Penedès”. Les tres comarques que formen el Penedès històric, és a dir, el Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès compten de nou amb un mitjà de comunicació que refà els seus vincles culturals i comunicatius. Des de l’inici de la democràcia hi havia hagut alguns intents per crear mitjans de comunicació que cobrissin tot el territori històric del Penedès. Un precedent va ser el del setmanari Tothom, que va durar pocs dies. També van ser comunes per al Penedès les informacions culturals de L’Hora, mentre va mantenir relacions estretes amb El 3 de Vuit. En l’actualitat és possible d’adquirir periòdics del Garraf a l’Alt Penedès, com el Diari de Vilanova i també periòdics de l’Alt Penedès al Garraf, com El 3 de Vuit, que es ven a la majoria de quioscos. El fenomen no es dóna amb els gratuïts, algun dels quals té una gran repercussió social, com La Fura a l’Alt Penedès i, en menor mesura, el Claxon al Baix Penedès i el Garraf. D’altra banda, és possible de sintonitzar Ser Penedès, una emissora que atèn conjuntament les tres comarques penedesenques. Amb una mica de sort també és possible sintonitzar, des del Garraf, Ràdio Vilafranca i Vilafranca Televisió. Així mateix, existeixen petits espais compartits entre emissores del Garraf i de l’Alt Penedès com la connexió matinal de Ràdio Maricel de Sitges amb Ràdio Vilafranca. Amb l’edició “El Punt – Penedès” s’avança en la reconstrucció mediàtica d’un territori històricament unit a pesar d’estar repartit en 3 comarques i 2 províncies, divisions administratives que no han servit d’obstacle per mantenir un vivíssim sentiment d’unitat.