Les caramelles surten al carrer

Cultura
Ribes viu les caramelles amb especial intensitat.

Tot és a punt per a les caramelles, que converteixen la Pasqua en la celebració tradicional més viscuda pels ribetans junt amb la festa major. El Grup de Joves i Casats serà el primer que engengarà els cants de joia primaveral. L’estrena serà a l’església, quan s’acabi la Vetlla Pasqual. Seguidament, com un vol de passerells faran les seves cantades pels carrers del poble fins a la sortida del sol. Segons ha pogut saber El Cancell interpretaran dues peces amb lletra de Jaume Gómez, que va morir fa uns mesos. El Grup de Joves i Casats és dirigit pel mestre Pere Guillaumes i Garcia.

Durant el matí florit de Pasqua, en què sempre fa sol -si no plou- s’afegiran a la cantada les nombroses colles infantils i juvenils dels Xulius i del Ger. Als volts de la una del migdia, tots els “chors” es concentraran a la plaça Marcer. Serà el moment culminant de la festa.

Si canten bé, aniran a comprar un polo: el primer de la temporada.