Renovació, continuïtat i càos a les llistes electorals

política
UM9 opta per la renovació, el PSC per la continuïtat i els altres no s’aclareixen

L’aposta d’UM9 i el PSC per a les eleccions de 2003 és radicalment diferent, però té la seva lògica. El PSC, que va renovar les llistes l’any 1999, ha optat aquesta vegada per la continuïtat. De tots els regidors que integren l’Equip de Govern només cau el regidor de formació, Pau Fleta, molt tocat per la contínua fricció amb la comunitat educativa. Sembla, doncs, que es vol transmetre un missatge de satisfacció amb l’obra de govern. Ben diferent és el cas d’UM9 que canvia tots els pesos pesants habituals en les seves llistes i, justament, fa bandera de la renovació. Així Xavier Garriga passa a ser l’últim i Josep Garriga desapareix de la llista. També desapareix de la llista Ramon Moragues. UM9 presenta en els primers llocs Miquel-Muç, Gemma Latorre, Carme Farràs (ERC), Josep Mata i Joan Torrents. L’aposta decidida per la continuïtat (PSC) i la renovació (UM9) contrasta amb el càos regnant a les forces minoritàries: tant Convergència com el PP han sofert una crisi entre les agrupacions locals i les cúpules del partit. El PP, finalment, ha definit una llista encapçalada per J. Bravo, de les Roquetes, però de CiU no se’n sap res del cert; la seva situació a Ribes és esperpèntica des de fa anys. D’altra banda no s’ha confirmat definitivament si es presentaran el PLIM de l’exconvergent i exrepublicà Josep M. Boix, ni ICV que, finalment, no ha volgut anar amb UM9.