Mor Baldomer Juliachs

Cultura
Els Xulius perden un dels puntals del dia a dia de l’entitat.

Ha mort en Baldomer Juliachs, de 74 anys d’edat, després d’una llarga malaltia. En Mero era un dels puntals de l’entitat Els Xulius-Centre Social Ribetà, segons reconeixen fonts de l’entitat. Com a representant de la Secció d’Art va ser la persona que, durant més anys, va formar part de la Junta Directiva, on havia ocupat en diverses ocasions el càrrec de tresorer. Era l’ànima de les classes de pintura que es portaven a terme setmanalment des de 1980. També era de la Secció Pessebrista. Els seus pessebres, com aquest o aquest altre es caracteritzaven per la lluminositat i la perfecció en la reproducció de llocs reals, generalment de Ribes. En Baldomer va ser durant molts anys membre fix de l’equip d’intendència de les colònies, va participar en el pessebre vivent i, de fet, col·laborava en la pràctica totalitat d’activitats que es portaven a terme en el si de l’entitat. La gent que es mou en l’entorn dels Xulius també destaquen el seu compromís amb el dia a dia: eraa una persona clau a l’hora de vetllar pel manteniment i el bon estat de les instal·lacions. Fa dos anys, durant el sopar social de Sant Pere, va ser homenatjat per la seva tasca i li van atorgar una distinció. A banda dels Xulius, en Baldomer col·laborava activament amb el grup de caramelles de Joves i Casats i l’Anada a Montserrat a Peu.

En Mero s’ha mort aquest matí als Camils. L’enterraran dilluns a les 11 h. Les exèquies seran a la Parròquia de Ribes i l’enterro al cementiri. A continuació, també a la Parròquia, hi haurà el funeral.