Premien un vi de la Torre del Veguer

Economia
Un muscat elaborat al nostre terme és reconegut per l’acadèmia Sant Humbert.

El muscat de la Torre del Veguer va rebre el primer premi “Vins de qualitat 2003” en la categoria de vins blancs, que concedeix la prestigiosa acadèmia de tastavins Sant Humbert, segons informa La Vanguardia. El reconeixement al muscat ribetà entronca amb el prestigi històric dels vins del nostre poble, documentats explícitament des del segle XVIII com els millors del Penedès. La primera menció a aquest mèrit és a la Guide des négocians dans toutes leurs entreprises mercantiles, ou Traité instructif sur le commerce… , imprès a Montpeller l’any 1793. També hi ha àmplies referències als vins ribetans a la Memoria acompanyatòria al mapa regional vinícola de la província de Barcelona, editada el 1890 en tres llengües. Referències més recents les podem trobar, entre d’altres obres, al treball Ribes, denominació d’origen Penedès, magnífica separata del programa de la festa major de Sant Pere de l’any 2000 que va escriure Josep Pascual i Puig. També, al llibre de Jaume Siurana Els vins de Catalunya de l’any 1980. Un apartat dedicat a l’elaboració tradicional del vi a Ribes es pot llegir a l’obra col·lectiva La cuina del fato i altres cuines editada pels Xulius l’any 2002. Paradoxalment, el vi premiat enguany per l’acadèmia Sant Humbert és un blanc quan al llarg de la història, els vins ribetans que tenien anomenada sempre havien estat els negres. La Torre del Veguer és una finca situada al sud del terme, entre can Martí i el mas de les Catalunyes. A banda de l’interès com a factoria enològica val la pena apreciar-la arquitectònicament.