Els ribetans ja no treballen a Ribes

Economia
El creixement demogràfic del Garraf ha esta superior a l’econòmic.

La crescuda de la població de Ribes ha coincidit amb un increment dels ribetans que van a buscar-se la vida més enllà de la Creu i la Serra del Carç. Així, segons l’estudi El Garraf, una reflexió estratègica de Pere Lleonart i Àlvar Garola, els llocs de treball de Ribes ocupats per residents han passat del 50 al 40%. De fet, entre 1991 i 2001 els ribetans que treballen a Ribes han passat del 15% a l’11%. La mobilitat més gran és Ribes-Vilanova i Ribes-Barcelona. Segons els autors de l’estudi, la debilitat del mercat laboral al Garraf és un fet. Al seu entendre, és un mercat massa rígid i en general a Barcelona es cobra un 20% més que al Garraf per a les mateixes feines. En aquest sentit, els autors de l’estudi assenyalen realitats que tots podem constatar: el creixement demogràfic del Garraf no ha estat proporcionat a l’econòmic, que ha resultat força inferior. Aquesta circumstància va lligada a la tendència residencial que mica en mica s’ensenyoreix de la comarca. De fet el temor que Ribes, Sitges i Vilanova s’estiguin tornant “ciutats dormitori” fa temps que forma part del discurs públic.