Mor el pagès Joan Robert i Albà

Societat
En “Xurrilla” era un dels pagesos més innovadors del Penedès.

Dissabte van enterrar Joan Robert i Albà Xurrilla, amb 67 anys d’edat. Era un pagès singular i innovador. Va ser el primer de Ribes a emparrar els ceps per poder-ne mecanitzar la verema. En aquesta línia, també va ser el primer a tenir màquina pròpia. Amb l’experiència obtinguda, va encarregar-se d’emparrar les explotacions de la D.O. Raïmat, a Lleida. En les nombroses terres que portava arreu del Penedès, apostava per les noves varietats de raïm, de manera que va aconseguir diversificar la producció de manera exemplar. Durant anys fou corredor de la casa Torres i encara col·laborava en la recollida de mostres de raïm d’aquesta marca vinícola. Les seves ganes d’aprendre i millorar el van portar a participar en un curs que la mort no li ha permès d’acabar. Conegut a tot Penedès, l’enterro va congregar una gran quantitat de pagesos. La pèrdua ha estat molt sentida per tots els que el coneixien.