El Carnaval es presenta com sempre

Cultura
Es preveuen poques variacions en la celebració d’aquesta antiquíssima festa.

Qui encara vagi a fer la berenada a la muntanya obrirà, dijous, el carnaval de Ribes de la manera més tradicional. Divendres, quan es faci fosc, el Ger farà l’arribo del seu carnestoltes. A la nit, als Xulius hi haurà la tradicional xatonada. Al Ger també faran la seva. L’endemà dissabte, a la tarda hi haurà l’acte del carnaval de Ribes que fa més anys que se celebra: el carnaval infantil dels Xulius. Començarà a la plaça Marcer, hi haurà un recorregut pels carrers de Ribes, arribarà el Carnestoltes i, novament a la plaça es farà el predicot infantil i actuarà un grup d’animació que farà ballar tota la canalla que s’hagi disfressat. La rua de carrosses i disfresses serà dissabte a la nit. Després hi haurà els balls: al Local, amb l’orquestra Swing, organitzada pels Xulius i pel Centre Parroquial. Al Ger també hi haurà un ball amb La Banda del Drac. Diumenge a la tarda el Ger farà el seu carnaval infantil i dimarts trauran les comparses. Dimecres el Ger ha organitzat l’enterro de la sardina. A banda hi haurà els tradicionals carnavals de les escoles del poble. El Centre Parroquial, per la seva banda, ens ha fet saber que dissabte a la nit seran més de 70 persones i que divendres participaran amb la seva disfressa i carrossa a l’arribo de Vilanova.