Van a arreplegar “chapapote”

Medi natural
Un grup de joves de Ribes ha anat a recollir fuel prop de Muxia.

Vuit ribetans i una vilafranquina han estat uns dies a Galícia recollint fuel com a voluntaris. Segons ens ha explicat un dels participants, estaven allotjats a l’alberg del “Monte do Gozo”, prop de Santiago. Es llevaven a les 8 i els passaven a recollir en un autobús que els duia a Muxia. Allí esmorzaven i es posaven els vestits de protecció. Després recollien fuel, una tasca dura que els inhabilitava totalment les mans durant hores. Per poder atendre les seves necessitats hi havia voluntaris anomenats “manos limpias” que els ajudaven a airejar-se, a mocar-se, etc. Treballaven fins que pujava la marea. Després els militars els servien el dinar, que segons sembla no era cap meravella, però es podia menjar. A continuació pujaven a l’autobús i tornaven a l’alberg per dormir.