La Colla Gran ha ballat amb les músiques antigues

Cultura
A pesar de la pluja, un nombrós públic assisteix a l’acte folklòric entorn del ball de bastons.

La festa major de Sant Pau ha tingut avui un magnífic preludi en l’acte organitzat pel ball de bastons de Ribes en què s’han recuperat músiques que s’havien fet servir abans de la guerra. La celebració ha començat a quarts d’una davant de l’Ajuntament. Les colles participants han inciat una cercavila pels carrers Ajuntament, plaça de la Font, Sant Pere, Comerç i plaça Marcer. A continuació ha començat l’exhibició. Les diverses colles participants han ballat una o dues peces del seu repertori habitual. Aquestes colles han estat les de Vilanova, Sitges i les Roquetes. Seguidament els de Ribes han pujat a l’entaulat i han iniciat pròpiament l’acte de recuperació. En primer lloc s’han interpretat tres peces de flabiol recollides per mossèn Maideu en 1922 i interpretades per Àngel Vallverdú. D’aquestes se n’han ballat dues: la pavana -ballada de manera semblant al “Plegafems”- i una dansa que s’ha ballat com la boja. Seguidament s’han ballat les peces per a gralla recollides per Joan Amades i Joan Tomàs, que han estat interpretades pels grallers de Castelldefels. Concretament s’han ballat el “passar i rebatre” amb la peça “Cercavila”, el “dalt-i-baix” amb el “Virolet” i “la boja” amb la “Matinada”. La festa ha acabat amb una ballada conjunta de totes les colles amb la música que correspon a “Les creus” a Ribes i a “La boja” a Vilanova, Sitges i les Roquetes.