Pau, Pere, Pic i un espessic

Societat
S’acosta la festa de Sant Pau, però de Paus a Ribes n’hi ha només 41 mentre que els Peres arriben a 226.

Celebrem la festa de Sant Pau, però potser val la pena saber quin arrelament té aquest nom al nostre poble. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya a Ribes hi ha 41 persones que es diuen Pau. El nom és al 62è lloc del rànquing ribetà de noms masculins mentre que a Catalunya, amb 7.894 casos, ocupa el lloc 80è d’aquest mateix rànquing. D’altra banda hi ha molt pocs nens que es diguin Pablo a Ribes. En el cas de Pere en trobem 61, és a dir, el lloc 41è del rànquing. La cosa canvia si hi afegim els Pedro, que encara són més (un total de 165) i es troben en un destacat lloc 11è del rànquing ribetà. Sumats els Pedros i els Peres tenim 226 ribetans encomanats al Patró. A Catalunya hi ha 17.044 Peres, cosa que situa aquest nom al lloc 40è del rànquing. En el cas de Catalunya els Pedros són 43.717 i ocupen el lloc 12è del rànquing. Pel que fa a l’any 2001, que és l’últim del qual es disposen dades, a Ribes es va posar el nom de Pere a un nadó i el nom de Pau a tres nadons. D’altra banda els noms més habituals al municipi són, per aquest ordre, José, Antonio, Francisco, Juan, Manuel, David, Daniel, Jordi, José Antonio, Pedro i Josep. El primer en català es troba, doncs, al lloc 12è del rànquing.