Pessebres i números romans

Cultura
Els dos concursos de pessebres de la localitat porten un compte diferent però tenen el mateix origen.

L’origen dels dos concursos de pessebres que s’organitzen a Ribes, el dels Xulius i el del Centre Parroquial, és el mateix. Tot i això el del Parroquial es publicita amb el còmput XXXIII, mentre que el dels Xulius és el XXXVII, és a dir que té IV anys més. El pessebrisme a Ribes, amb una llarga tradició que trobareu explicada al llibre Nadal a Ribes (Col·lecció Les Creus, III) va tenir un moment de represa als anys 60 amb l’impuls de personalitats com Pere Carbonell i Grau Cargolí. En aquell moment va néixer un col·lectiu pessebrista que s’ha mantingut en tots aquests anys. És el col·lectiu que avui dia forma part dels Xulius-CSR i ha mantingut el concurs any rere any. La Parròquia, en canvi, no va convocar el seu durant alguns anys; d’ací la diferència de còmput. Com sigui que els aficionats ribetans estan d’enhorabona ja que poden participar al XXXIII concurs de pessebres de la Parròquia, al XXXVII concurs de pessebres dels Xulius i, en aquesta mateixa entitat, al XXVI concurs de treballs manuals (d’origen similar) i al XXV concurs de cristmes en aquest mes XII de MMII. Més informació al web dels Xulius i del Parroquial.