Lluïsa Llach se les té amb TVRibes

Comunicació
La presidenta de l’ACIR s’enfronta físicament a un càmera que filmava plafons de Gatzara contra la fira.

El reportatge de TVRibes sobre la Fira mostra com la presidenta de l’Associació de Comerciants i Industrials, Lluïsa Llach, colpeja el càmera de TVRibes amb un dels cartrons que el col·lectiu Gatzara havia posat sobre la pancarta de l’ACIR. El mateix reportatge mostra, prèviament, diversos moments i detalls de la fira entre els quals enquadra detalladament els productes etiquetats en castellà, les intervencions musicals en castellà i mostra una senyera amb un subtítol en què s’explica que es tracta de l’únic símbol de catalanitat. Al reportatge, en què també s’hi veuen imatges de membres de l’equip de Govern contemplant una actuació de karaoke, es filmen repetidament les pancartes i els cartells del col·lectiu Gatzara contraris a la dimensió comercial del certamen. Aparentment és la col·locació de plafons d’aquest col·lectiu sobre la pancarta oficial de l’ACIR la causa de la reacció irada de la seva presidenta que afirma, davant el càmera, que ella ha cridat els de TVRibes per filmar les coses bones i no les dolentes. En el moment dels cops de cartó, el càmera demana ajuda i s’exclama del que considera una agressió. Una parella d’agents de la policia local comminen Lluïsa Llach perquè s’allunyi. Aquest és el patètic colofó de la Fira de 2002. Gatzara és un dels col·lectius amb més presència a TVRibes en les últimes setmanes. Entre els propers actes del col·lectiu hi ha una assemblea diumenge a les 18h a l’Institut i un concert al Ger el dia 23.