Els esplais reprenen l’activitat

Societat
Els tres esplais de Ribes ja han encetat la seva activitat infantil i juvenil.

L’activitat ordinària d’esplai per a nens i nenes dels Xulius comença aquest cap de setmana, un cop tancat el període d’inscripció. Fa algunes dies també han encetat la seva activitat els esplais del Ger i el Centre Parroquial. En el cas dels Xulius, que porta a terme la seva activitat setmanalment, la proposta que fan no se cenyeix exclusivament als dissabtes a la tarda; la complementen amb excursions i activitats com els Casals de Nadal, els Casals d’Estiu i les Colònies. La principal peculiaritat d’aquest esplai són, però, les diades participatives que serveixen per aconseguir l’encaix amb el poble: la mostra de bestiari, el carnaval infantil, el festival de Nadal, etc. són celebracions que defugen l’esplai clàssic. L’objectiu és mantenir viu l’enllaç entre l’activitat del centre i la vida festiva i cultural del municipi. Aquestes diades acompanyen els Xulius des que en 1974 van encetar la intervenció en el lleure infantil i juvenil.