Els ribetans escriuen

Comunicació
Les cartes al director en els diaris d’abast ampli són un reflex dels interessos de la societat ribetana.

Si deixem de banda la premsa comarcal i els professionals de la ploma ¿quines són les inquietuds dels ribetans que es reflecteixen en les cartes als directors dels mitjans de comunicació de masses? Òbviament hi trobem gran varietat de comentaris: des de la denúncia de les males polítiques del govern d’Aznar en temes d’ensenyament, com el de Montse López a El País fins a al·legats ben sorprenents contra la futurible guerra de l’Iraq, per exemple el de Magí Miret a l’Avui. També trobem curioses queixes sobre l’actitud dels mossos d’esquadra, com les de Jesús Garcia a El País. Així mateix, ens sorprèn l’apassionada reivindicació de les biblioteques que fa Ester Callao a l’Avui. Acabem amb dues mostres de poesia publicades a La Vanguardia: una aposta de joventut, Petons hermètics d’en Josep Mesía de cal Toni del Forn (29 anys) i tot un clàssic: Desig de Vida d’en Josep Mestre de cal Peret Boter (67 anys).

2002/10/16

ACTUALITZACIÓ: Avui mateix la Vanguardia en publica una altra d’indiscutible interès local: en Ramon Miret recorda a Màrius Serra, no sense lloar els seus mots encreuats, que l’Autòdrom de Terramar, a tocar de can Panxampla, és terme de Ribes. El motiu de la carta és una definició que situava aquesta construcció a Sitges.