Llach vol dues fires simultànies

Societat

La presidenta de l’ACIR, Lluïsa Llach, va manifestar ahir a l’Hora la seva voluntat que hi hagi una “Fira de Ribes” simultània a la Fira de Productes i Comerç en Català organitzada fins ara per la mateixa ACIR. Segons Llach, la Fira de Productes i Comerç en Català no pot acollir la globalitat del comerç ribetà, ja que al poble hi ha comerciants que no etiqueten en aquesta llengua. A l’entendre de l’actual Junta de l’ACIR, si es vol que la gent compri a Ribes el que hi ha d’haver és una fira comercial pensada per mostrar la globalitat del comerç del municipi. Com a sortida, Llach proposa mantenir les dates de la Fira de Productes i Comerç en Català i conservar l’etiquetatge en català com una secció monogràfica en el marc d’una mostra més amplia. Tal com va avançar El Cancell fa mesos, la Fira de Productes i Comerç en Català està censada com a fira oficial pel Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat.