La producció de raïm caurà un 80%

Economia

Segons el diari Avui, que cita fonts de la Denominació d’Origen Penedès, la pèrdua de producció de raïm al Garraf ha arribat al 80% de la collita a causa de la pedregada que va afectar, principalment, el nostre poble. La reducció provoca que el conjunt de la producció al Penedès baixi un 25%. Aquestes dades permeten fer-se una idea de l’important pes que la producció de raïm a Ribes té en en conjunt de la Denominació d’Origen Penedès. La imatge de creixement urbà del municipi i d’orientació al sector serveis que es difon des de les institucions sovint amaga la vigència de la dimensió agrícola ribetana i del seu impacte en el món de la vinya i el vi. A pesar de la reducció en la producció, s’espera una collita de qualitat. El passat dia 26, el productor ribetà Isidre Pagès afirmava al programa “La vinya, el vi i el cava” de Vilafranca Televisió que l’impacte de la pedregada havia estat grandiós i que grans pedregades que havien tingut lloc trenta anys enrere no havien suposat tant d’impacte sobre la producció.