La pedregada perjudica els pagesos

Economia

La pedregada que va caure dissabte a la tarda ha provocat gravíssimes pèrdues als pagesos de Ribes. La zona situada al sud i a l’oest del poble ha estat la més tocada per una tempesta que també va afectar les vinyes del Sud de Sitges i les de l’extrem Nord de Vilanova, segons fonts de la DO Penedès. Moltes vinyes n’han resultat perjudicades fins a tal extrem que només s’hi veuen les vergues i el cep: n’ha desaparegut la major part de pàmpol i raïm. A més, també n’han resultat danyats els ceps segons informen pagesos de Ribes consultats per El Cancell. Segons els observatoris de Servmet,la quantitat en litres a Vilanova va ser de 5, per bé que van caure en molt poca estona. Segons La Vanguardia, que cita el DARP, les hectàrees afectades entre Ribes i Canyelles són 400.