S’està desplaçant el centre del poble?

Opinió

L’organització d’actes a la biblioteca i a la plaça Maria Mercè Marçal pot convertir aquest lloc en l’espai públic amb més activitat del municipi. Mica en mica la plaça Marcer ha de deixat de ser el punt d’arrencada de noves activitats, que tendeixen a fer-se en una zona urbanitzada l’any 1999. L’Ajuntament, per exemple, hi porta una mostra d’energies renovables de la Diputació i la fira Creativa, que enguany es farà els dies 24, 25 i 26 de maig. De fet, la plaça Maria Mercè Marçal ja és el centre geogràfic d’un nucli que ha crescut cap a Llevant. En aquest nou espai, l’arquitectura d’Americanos de la plaça Marcer s’ha vist substituïda pels blocs de pisos, el temple parroquial pel “temple de la cultura”, el “Lago” per dos sumptuosos brolladors, el Quo Vadis per Les Voltes… S’haurà de veure si el creixement que es preveu a la zona de les Planes comportarà que la plaça Marcer, també dita dels Arbres o, simplement, La Plaça, torni a ser l’espai de trobada per excel·lència d’aquesta comunitat.