Els botiguers trien nova presidenta

Societat

Lluïsa Llach substituirà Maria Roig al capdavant de l’ACIR. L’agrupació ribetana de botiguers tindrà el primer canvi rellevant després de les juntes de continuïtat que havia tingut des de la seva constitució. La candidatura de Llach va ser aprovada en una votació molt renyida ja que va haver-hi gairebé tants vots contraris com favorables. La presidència de la dimitida Maria Roig s’ha caracteritzat per un constant atac al govern Blanco i un suport ferm a UM9. En els anys que ha presidit l’ACIR, Roig ha consolidat festes com la sardinada botifarrera i la fira de l’etiquetatge en català, que són les activitats de més relleu de l’entitat del comerç ribetà. Un estudi recent afirma que, en un 60%, els ribetans s’estimen més anar a comprar fora del poble.