El Ger a Ribes: sobretot, compromís

Opinió

Si d’una cosa no s’ha amagat mai el Ger és de l’estret lligam que hi ha entre el seu projecte cultural i el projecte polític d’UM9. En aquest sentit el col·lectiu del carrer del Pi no ha estat mai ambigu. Tant en l’esforç sociocultural que va fer l’entitat ribetana en favor dels drets i les llibertats abans de la democràcia com en l’acolliment de moltes de les activitats d’UM9 o en la perfecta coordinació amb l’estratègia política d’aquest grup en els últims anys s’hi dibuixa una voluntat clara d’incidir en la transformació de Ribes. Es podran discutir els pros i les contres d’aquesta incidència, però en cap cas no es pot negar el transparència absoluta d’aquest col·lectiu pel que fa al suport a una determinada opció política així com el compromís polític amb el poble. Justament la paraula compromís ha estat incorporada al lema del seu trentè aniversari i és, ben bé, una paraula que els caracteritza.