Ribes tanca el Sant Pau del 2002

Cultura

La trobada de dracs, gegants i cabeçuts fets per nenes i nens, que organitza l’esplai els Xulius, una obra de teatre dirigida per Toni Albà a la Nau Pere Vall i Soler i l’encant de coques dels Xulius a la placeta de l’ermita han tancat avui les dates fortes de la festa major de Sant Pau. Queden encara la representació de teatre amateur que el parroquial ha anunciat per a la setmana entrant i altres actes de caràcter social i esportiu a les entitats. Com sempre, el moment àlgid de la festa va ser l’anada a Sant Pau, l’Ofici i la baixada que enguany va tenir com a novetats els dos pilars populars alçats poc abans de baixar. Enguany els balls populars que han sortit a la festa han estat: diables, drac, gegants, cabeçuts, autoritats, cascavells, cercolets, panderetes, panderos, gitanes, ball de bastons i ball de pastorets, que han tornat al carrer després d’uns anys d’absència. Com sempre, colles de grallers i altres músics han acompanyat l’elenc folklòric ribetà. L’homilia del dia de Sant Pau la va fer l’arxiprest de Vilanova, mossèn Bardoy, que és de Sitges.