Udaeta emociona i s’emociona

Societat

El pregó de Sant Pau del coreògraf i ballarí José de Udaeta, estadant del Castell de Ribes, va rebre la general acceptació dels assistents a l’acte de dissabte passat. Persones de tots els sectors i entitats del poble van recalcar que havia estat dels millors que s’havien sentit. Udaeta va apel·lar la seva vivència personal i va conformar un pregó summament emotiu. Hi va ser present la seva arribada a Ribes, l’enamorament del castell, la seva instal·lació en l’edifici, l’inici de la restauració i l’ascens imparable de la seva carrera des que va anara viure sobre les timbes. Va recordar les ballarines que portava a l’estiu -i que tan bon record van deixar – i els espectacles que muntava. L’artista, que havia renunciat a un viatge per assistir al pregó, es va posar els ribetans a la butxaca que li ho van agrair amb una ovació fortíssima i felicitacions entusiàstiques. A continuació hi va haver el correfoc en què van participar els diables de Tarragona i de Ribes, el drac de tres caps, la dragona de les Roquetes i el drac de Vilanova.